Workshops

Workshop “Lekker Slapen”

Slaap is belangrijk voor je vitaliteit!
 
Slaap jij niet optimaal?
 

Zou je beter willen slapen of wil je graag meer leren wat slaap nou eigenlijk is?

Kom dan naar de slaapworkshop!

Heleen, Slaap- en Vitaliteitcoach  en Esther, Yoga- en Ademcoach bundelen hun kennis en organiseren samen op
vrijdagavond 1 december van 19.00-21.30 uur een interactieve workshop over slaap!

Workshops
Workshop Lekker Slapen wat houd het in?
 

Ons lichaam, wat is het toch een wonderlijk systeem. Sta eens stil bij alles wat je zoals op een dag doet. Je eet en drinkt, je denkt na, je gaat naar je werk of doet het huishouden, je leest of draagt zorg voor de mensen om je heen, je sport of kookt het eten….zo kun je vast nog veel meer activiteiten bedenken.

Na zo’n drukke dag is het tijd om je dag af te sluiten, te rusten en te gaan slapen. Je systeem maakt automatisch allerlei stofjes aan die ervoor zorgen dat je slaperig wordt en je ogen vanzelf dicht laten vallen.

Je gaat slapen en om ervoor te zorgen dat de opgebouwde spanning en vermoeidheid van je afglijden. Tijdens een goede nachtrust verwerk je emoties, herstellen organen en weefsels zich, pleegt het onderhoud aan je immuunsysteem en vitaliseert het jouw systeem. Je wordt fris en uitgerust wakker.

Maar wat als je niet uitgerust wakker wordt?
 
 

Helaas lukt het niet altijd om een goede nachtrust te hebben.
Bijvoorbeeld als je je zorgen maakt of pijn hebt, als er een snurkende partner naast je ligt, het te warm is of juist je koude voeten je beletten om in slaap te vallen, of misschien als je de beelden van het nieuws niet los kunt laten.

Na een slechte nacht slapen sta je minder vitaal op en kunnen de bezigheden die toch moeten gebeuren je zwaar vallen. Ook het minste of geringste brengt je uit balans.

Je wilt wel beter slapen, je weet misschien ook wel waar het aan schort maar een eerste stap zetten is toch lastig.

Tijdens de Workshop Beter Slapen geven Heleen en Esther je krachtige tools om mee te gaan oefenen.

Vooraf aan de workshop ontvang je een slaapdagboek waarin je jouw slaap voor een aantal dagen bijhoudt. Tijdens de workshop word je dagboek besproken, kom je onder andere meer te weten waarom we slapen, uit welke verschillende fases slaap bestaat, wat van invloed is op je slaapkwaliteit en de relatie tussen slaap en voeding.

Na deze interactieve presentatie van Heleen is er een korte theepauze waarna Esther je zal begeleiden door een ontspannings- en ademhalingssessie. Deze is geheel gericht op het bevorderen van je nachtrust. Ervaring met deze twee onderdelen is zeker geen must! Sterker nog, het is heel laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk. Het gaat erom dat je het ervaart wat verschillende oefeningen voor je kunnen betekenen. Je krijgt handvatten gericht op de ademhaling wat je slaap kan bevorderen en ervaart wat yoga voor je nachtrust kan betekenen.

Naast kennis en handvatten leer je met deze workshop, dat met kleine stapjes enorme winst te behalen is om je slaapkwaliteit te optimaliseren. Daarnaast kan jezelf ervaren wat yoga voor jou kan betekenen. Je krijgt tevens toegang tot de opname van de ontspanningsoefening, hiermee kun je vaker een moment van rust voor jezelf creëren.

Wanneer:
vrijdagavond 1 december
Tijd: 
19:00-21:30 uur

Kosten bedragen € 45,- euro per persoon
Incl. Slaapdagboek, audio van de ontspanningsoefening en thee met lekkers.

Draag gemakkelijk zittende kleding

Locatie:
Losplaatsweg 28 te Noordwijk

Minimaal aantal deelnemers: 6
Maximaal aantal deelnemers: 12

Contactgegevens:

Heleen – 06 5552 8458

Esther – 06 3633 9633

Lekker slapen
Workshops
liveitup cat noordwijk noordwijkerhout
liveitup cat noordwijk noordwijkerhout
Vlonderkamp 16, 2211DW Noordwijkerhout
Delfweg 34b